Інновації: класифікація та особливості - Топчій, Оксана Анатоліївна; Пасічний, Василь Миколайович; Грек, Олена Вікторівна; Тимчук, Алла Вікторівна; Мукоїд, Роман Миколайович (My University, 2024)
Навчальний посібник розкриває пріорітетні напрямки інновацій у промисловому та крафтовому виробництві сучасного асортименту високоякісних продуктів, зокрема з використанням локальних сировинних ресурсів. Особливу увагу зосереджено на удосконаленні існуючих або розроблені нових технологій переробки м’яса, молока та продуктів бродіння і виноробства. Представлено характеристику і вимоги до сировини, систематизовано асортимент харчових продуктів, а також розглянуто основне технологічне обладнання, призначене для забезпечення ефективного проведення виробничих процесів. Інформація, яка міститься в представленому виданні, дозволяє поглибити знання із технологій, сформувати власне бачення стратегії розвитку виробництва харчової продукції.

The textbook reveals priority areas of innovation in industrial and craft production of a modern range of high-quality products, in particular using local raw materials. Particular attention is paid to improving existing or developing new technologies for processing meat, milk and fermentation products and winemaking. The characteristics and requirements for raw materials are presented, the range of food products is systematized, and the main technological equipment designed to ensure the effective implementation of production processes is considered. The information contained in the presented publication allows you to deepen your knowledge of technologies and form your own vision of the development strategy for food production.
Keywords: інновації (харчова промисловість); HoReCa; крафтові технології; технології переробки молока; технології переробки м’яса; технології продуктів бродіння і виноробства; innovation (food industry); crafting technologies; кафедра технології молока і молочних продуктів; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства