Синтез 2-[4'-Метокси-3'-(R-аміносульфоніл)бензил]-2,3-дигідро-1Н-бензо[de]ізохінолін-1,3-діонів - Сімурова, Наталія Вячеславівна; Попова, Інна Вадимівна; Зінченко, Наталія Юріївна; Брицун, Василь Миколайович (My University, 2018)
Дана робота присвячена дослідженню синтетичних модифікацій нафталевого ангідриду за допомогою реакції конденсації з 4-метоксибензиламіном та подальшого сульфохлорування одержаного продукту. Отриманий сульфонілхлорид використаний в якості стартового реагенту для синтезу невідомих раніше 2-[4'-метокси-3'-(R-аміносульфоніл)бензил]-2,3-дигідро-1Н-бензо[de]ізохінолін-1,3-діонів. This paper is devoted to the study of synthetic modifications of naphthalic anhydride by condensation with 4-methoxybenzylamine and further sulfochloration reaction of the product obtained. The resulting sulfonylchloride was used as a starting reagent for the synthesis of previously unknown 2-(4'-methoxy-3'-(R-aminosulfonyl)benzyl]2,3-Dihydro-1H-benzo[de]isoquinoline-1,3-diones.
Keywords: кафедра харчової хімії; синтез; нафталевий ангідрид; хлорсульфонова кислота; сульфонаміди; sinthesis; naphthalic anhydride; chlorosulfonic acid