Технологія отримання олігосахаридного сиропу із коренеплодів цикорію - Попова, Інна Вадимівна; Майборода, Олена Іванівна (My University, 2025)
Погіршення здоров’я людей підсилюється неправильним харчуванням, зокрема вживанням рафінованих продуктів. Тому актуальним є розроблення вітчизняних продуктів харчування лікувально-профілактичного призначення на основі місцевої рослинної сировини. Важливим напрямом таких розробок є промислова переробка цикорію багатого на велику кількість цінних біологічно активних сполук протекторної та пребіотичної дії – з метою добування фруктозоолігосахаридних сиропів для подальшого застосування у виробництві продукції оздоровчого харчування.
Keywords: сироп фруктозо-олігосахаридний; цикорій; кафедра харчової хімії