Спосіб адсорбційного очищення фруктового соку (Деклараційний патент на корисну модель № 70717) - Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Жестерева, Наталія Анатоліївна; Манк, Валерій Веніамінович (My University, 2004)
Спосіб адсорбційного очищення фруктового соку, що передбачає його обробку природним мінералом при нагріванні, який відрізняється тим, що як сорбент використовують палигорськіт в концентрації 10-20%. Method adsorption purification of fruit juice, which provides its handling of natural minerals when heated, wherein the sorbent use that as palygorskite in a concentration of 10-20%.
Keywords: адсорбція; сік фруктовий; палигорськіт; adsorption; palygorskite; fruit juice; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів; кафедра технології консервування