Якон та скорцонера – нетрадиційна інуліновмісна сировина для виробництва оздоровчих продуктів - Башта (Шеремет), Алла Олексіївна (My University, 2020)
Отримані результати дозволили припустити, що скорцонера та якон містять значну кількість полісахаридів – клітковини, пектину та інуліну, а поєднання вуглеводів різноспрямованої дії позитивно впливатиме на обмінні процеси в організмі. The results suggest that scorzonera and yacon contain a significant amounts of polysaccharides - fiber, pectin and inulin, and the combination of carbohydrates of different actions will have a positive effect on metabolic processes in the body.
Keywords: інулін; нетрадиційна сировина; скорцонера; якон; inulin; non-traditional raw materials; scorzonera; yacón; кафедра технології оздоровчих продуктів