Напрями державного регулювання продовольчого ринку - Страшинська, Лариса Володимирівна; Худолій, Діана Юріївна (My University, 2021)
На основі положень нормативно-законодавчої бази регулювання конкуренції на споживчому ринку обґрунтовано, що різні продовольчі ринки потребують відповідних засобів державного впливу, які повинні охоплювати три напрями: правовий, стимулюючий та адміністративний. Засоби впливу кожного з цих напрямів повинні застосовуватись державою відповідно до особливостей розвитку окремого продовольчого ринку з урахуванням специфіки галузі. Based on the provisions of the regulatory framework for competition in the consumer market, it is substantiated that different food markets need appropriate means of state influence, which should cover three areas: legal, incentive and administrative. The means of influencing each of these areas should be used by the state in accordance with the peculiarities of the development of a particular food market, taking into account the specifics of the industry.
Keywords: кафедра маркетингу; державне регулювання; продовольчий ринок; рівень монополізації; конкурентне середовище; конкурентна політика держави; state regulation; food market; level of monopolization; competitive environment; state competition policy