Ароматичні й смакові добавки на твердий основі значно подовжують зберігання продуктів - Усенко, Віталій Олександрович; Баленко, Тетяна Леонідівна; Сапронова, Любов Григорівна; Куц, Анатолій Михайлович (My University, 1993)
Досліджено стійкість ароматичних і смакових добавок, які містили ефірну олію м'яти котячої, екстрактів буркуну, материнки, нанесену на білі сухарі та цукор. Встановлено, що якісний склад ароматичних і смакових речовин при зберіганні протягом 3 місяців залишився незмінним. Дещо змінилося кількісне співвідношення найбільш нестійких перших п'яти компонентів. Але це практично не позначалося на ароматі і смаку продукту. Отже, інертні носії сухих добавок (цукор і білі сухарі) забезпечують зберігання смакових та ароматичних компонентів сухих добавок протягом тривалого часу. The stability of aromatic and flavor additives that contained essential oils of mint cat, clover extract, oregano, put on white bread and sugar. Established that the quality of the aromatic and flavoring substances during storage for 3 months remained the same. Something has changed the proportion of the most unstable of the first five components. But this almost no effect on the aroma and taste of the product. So dry inert carrier additives (sugar, white bread) provide storage flavoring and aromatic components dry supplements for a long time.
Keywords: смакові добавки; тверді носії аромату; ефірні олії; сухарі; flavorings; solid fragrance carriers; essential oils; rusks; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства