Моделювання просторово-часового розвитку (еволюції) ризику руйнувань небезпечних промислових об'єктів у надзвичайних ситуаціях (Свідотцтво про реєстрацію авторського права на твір № 52073) - Володченкова, Наталія Валеріївна; Хіврич, Олександр Васильович; Халмурадов, Батир Данатарович (My University, 2013)
В основу винаходу поставлено завдання побудови двох моделей - математичної моделі просторово-структурної еволюції аварії (аварійної ситуації), що здатна запропонувати найбільш ймовірні варіанти її розвитку, та математичної моделі взаємодії структурних елементів небезпечного промислового об'єкту, що здатна обрахувати результат взаємодії різноманітних наборів структурних елементів цього об'єкту у ході протікання аварії (аварійної ситуації). In the invention is the task of constructing two models - mathematical model of spatial and structural evolution of the accident (emergency) that is able to offer the most likely options for its development, and mathematical models of interaction between the structural elements of dangerous industrial facility that is able to calculate the result of the interaction of different sets of structural elements of this facility during the occurrence of the accident (emergency).
Keywords: риск; risk; просторово-часова оцінка; risk assessment of space-time; небезпечний промисловий об'єкт; dangerous industrial object; кафедра екології та екоменеджменту