Консерва «Гуляш з соєвим текстуратом» (Патент на корисну модель № 127272) - Страшинський, Ігор Мирославович; Пасічний, Василь Миколайович; Мигаль, Артем Юрійович; Грабаровський, Андрій Володимирович (My University, 2018)
Корисна модель належить до харчової промисловості, зокрема виробництва м'ясних та м'ясовмісних консервів. В основу корисної моделі поставлена задача – розробити рецептуру консерви гуляш, збагачених клітковиною, для збільшення харчової цінності, зменшити кількість холестерину і насичених жирних кислот. Консерва містить яловичину знежиловану І сорту, цибулю ріпчасту пасеровану, жир свинячий топлений для соусу та бланшування, борошно пшеничне, сіль кухонну, цукор, перець чорний мелений, перець духмяний мелений, лавровий лист, соєвий гуляш, окару, бульйон від варіння кісток, олію соняшникову. The utility model belongs to the food industry, in particular the production of canned meat and meat. The basis of the utility model is the task - to develop a recipe for canned goulash, enriched with fiber, to increase the nutritional value, reduce the amount of cholesterol and saturated fatty acids. Canned food contains skimmed beef of the 1st grade, stewed onion, ghee for sauce and blanching, wheat flour, table salt, sugar, ground black pepper, ground allspice, bay leaf, soy goulash, ocar, bone marrow broth.
Keywords: goulash; клітковина; соєвий текстурат; гуляш; м'ясовмісні консерви; fiber; soy texture; canned meat; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів