Страшинський, Ігор МирославовичПасічний, Василь МиколайовичМигаль, Артем ЮрійовичГрабаровський, Андрій Володимирович2020-06-162020-06-162018Патент на корисну модель № 127272 UA, МПК A23L 13/00 (2018.01). Консерва «Гуляш з соєвим текстуратом» / Страшинський І. М., Пасічний В. М., Мигаль А. Ю., Грабаровський А. В. ; патентовласник Національний університет харчових технологій. – № u201801478 ; заявл. 15.02.2018 ; опубл. 25.07.2018, Бюл. № 14 2018.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31418Корисна модель належить до харчової промисловості, зокрема виробництва м'ясних та м'ясовмісних консервів. В основу корисної моделі поставлена задача – розробити рецептуру консерви гуляш, збагачених клітковиною, для збільшення харчової цінності, зменшити кількість холестерину і насичених жирних кислот. Консерва містить яловичину знежиловану І сорту, цибулю ріпчасту пасеровану, жир свинячий топлений для соусу та бланшування, борошно пшеничне, сіль кухонну, цукор, перець чорний мелений, перець духмяний мелений, лавровий лист, соєвий гуляш, окару, бульйон від варіння кісток, олію соняшникову. The utility model belongs to the food industry, in particular the production of canned meat and meat. The basis of the utility model is the task - to develop a recipe for canned goulash, enriched with fiber, to increase the nutritional value, reduce the amount of cholesterol and saturated fatty acids. Canned food contains skimmed beef of the 1st grade, stewed onion, ghee for sauce and blanching, wheat flour, table salt, sugar, ground black pepper, ground allspice, bay leaf, soy goulash, ocar, bone marrow broth.goulashклітковинасоєвий текстуратгуляшм'ясовмісні консервиfibersoy texturecanned meatкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівКонсерва «Гуляш з соєвим текстуратом» (Патент на корисну модель № 127272)Technical Report