Штельмах, Валерія ЛеонідівнаСтрашинський, Ігор МирославовичКовтун, Є.О.2023-02-032023-02-032019Штельмах, В. Л. Розширення асортименту м’ясопродуктів з використанням крові сільськогосподарських тварин / В. Л. Штельмах, І. М. Страшинський, Є. О. Ковтун // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції : програма та тези матеріалів VIІI Міжнародної науково-технічної конференції, 5-6 листопада 2019 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2019. – С. 340–342.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/38956Актуальними проблемами харчування населення України є дефіцит білку, нестача нутрієнтів (мінеральних речовин, вітамінів, поліненасичених жирних кислот тощо), незбалансованість раціону за основними харчовими речовинами та енергією.Однією з найпоширеніших паталогій сучасного людства є дефіцит заліза в харчуванні населення. Згідно даних ВООЗ нестача заліза спостерігається у більш ніж 1,5 млрд людей, в тому числі близько 500 млн страдає залізодефіцитною анемією.otherкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівдефіцит білкунестача нутрієнтівкров сільськогосподарських тваринРозширення асортименту м’ясопродуктів з використанням крові сільськогосподарських тваринThesis