Розширення асортименту м’ясопродуктів з використанням крові сільськогосподарських тварин - Штельмах, Валерія Леонідівна; Страшинський, Ігор Мирославович; Ковтун, Є.О. (My University, 2019)
Актуальними проблемами харчування населення України є дефіцит білку, нестача нутрієнтів (мінеральних речовин, вітамінів, поліненасичених жирних кислот тощо), незбалансованість раціону за основними харчовими речовинами та енергією.Однією з найпоширеніших паталогій сучасного людства є дефіцит заліза в харчуванні населення. Згідно даних ВООЗ нестача заліза спостерігається у більш ніж 1,5 млрд людей, в тому числі близько 500 млн страдає залізодефіцитною анемією.
Keywords: кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів; дефіцит білку; нестача нутрієнтів; кров сільськогосподарських тварин