Вплив борошна з амаранту на якість хліба - Шаповаленко, Олег Іванович; Корж, Тамара Володимирівна; Бондар, Ігор Петрович; Янюк, Тетяна Іванівна; Грюнвальд, Наталія Владиславівна; Назар, Олександра Станіславівна (My University, 2007)
В статті наведено результати досліджень хлібопекарських властивостей суміші борошна пшеничного та борошна з амаранту. Встановлено оптимальні межі дозування борошна з амаранту до хлібопекарського борошна. Доведено, що амарант перспективна культура для створення композиційних сумішей, оскільки дозволяє поліпшити якість хліба, тобто його харчову та біологічну цінність. Research findings of backing properties of mixed wheat and amaranth flour are presented in the article. Optimal amaranth flour apportioning ranges in backing flour have been defined. It has been proved, that amaranth is an advanced sample for composite mixtures creating, as it helps to improve bread quality, in other words its nutritional qualities and bioavailability.
Keywords: композиційна суміш; борошно з амаранту; структурно-механічні властивості; composite mixture; amaranth flour; structural-mechanical properties; кафедра технології зберігання і переробки зерна