Шаповаленко, Олег ІвановичКорж, Тамара ВолодимирівнаБондар, Ігор ПетровичЯнюк, Тетяна ІванівнаГрюнвальд, Наталія ВладиславівнаНазар, Олександра Станіславівна2012-04-042012-04-042007Вплив борошна з амаранту на якість хліба / О. І. Шаповаленко, Т. В. Корж, І. П. Бондар, Т. І. Янюк, Н. В. Грюнвальд, О. Назар // Хранение и переработка зерна. - 2007. - № 5(95). – С. 34-36.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/730В статті наведено результати досліджень хлібопекарських властивостей суміші борошна пшеничного та борошна з амаранту. Встановлено оптимальні межі дозування борошна з амаранту до хлібопекарського борошна. Доведено, що амарант перспективна культура для створення композиційних сумішей, оскільки дозволяє поліпшити якість хліба, тобто його харчову та біологічну цінність. Research findings of backing properties of mixed wheat and amaranth flour are presented in the article. Optimal amaranth flour apportioning ranges in backing flour have been defined. It has been proved, that amaranth is an advanced sample for composite mixtures creating, as it helps to improve bread quality, in other words its nutritional qualities and bioavailability.uk-UKкомпозиційна сумішборошно з амарантуструктурно-механічні властивостіcomposite mixtureamaranth flourstructural-mechanical propertiesкафедра технології зберігання і переробки зернаВплив борошна з амаранту на якість хліба