Перспективи використання їстівних покриттів для плодів і овочів - Філіпішина, Дар'я Євгенівна; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Шутюк, Віталій Володимирович (My University, 2023)
Традиційно їстівні покриття використовували як бар’єр для мінімізації втрат води та затримки природного старіння фруктів з покриттям завдяки селективній проникності для газів. Однак нове покоління їстівних покриттів розробляється спеціально для того, щоб дозволити включення та/або контрольоване вивільнення антиоксидантів, вітамінів, нутрицевтиків та природних антимікробних агентів шляхом застосування перспективних технологій
Keywords: їстівні покриття; казеїн; рослинна сировина; харчові продукти; кафедра технології консервування