Особливості виготовлення ковбасних виробів із овочевими добавками - Ришканич, Роман Олександрович; Страшинський, Ігор Мирославович; Фурсік, Оксана Петрівна (My University, 2019)
Через зміну способу життя в останні роки зростають потреби споживачів у швидкій, зручній та здоровій їжі. За рахунок цього виникає необхідність проведення досліджень з метою розробки м’ясопродуктів із зниженим вмістом масової частки жиру та включення оздоровчих компонентів до складу рецептури.Для досягнення цієї мети розглянуто заміну жировмісної м’ясної сировини такими інгредієнтами як:морква, гарбуз, шпинат, червоний перець, фіолетова капуста.
Keywords: кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів; фіолетова капуста; морква; гарбуз; шпинат; червоний перець; м’ясна сировина