Особливості ринку побутової техніки в Україні та світі - Тюха, Ірина Володимирівна; Бачинська, Анна Олександрівна (My University, 2019)
У статті досліджено особливості ринку побутової техніки в Україні та світі. Визначено основні тенденції його розвитку. Встановлено, що світовий ринок побутової техніки характеризується великомасштабним виробництвом, високими темпами розвитку технічного прогресу, зростанням продуктивності праці, значними витратами на наукові та дослідні роботи. Розглянуто український ринок побутової техніки, встановлено, що він повністю залежить від імпортованих товарів та наведена його характеристика. Проаналізовано зміну попиту на кухонні витяжки в Україні протягом 2017-2018 р та наведено його динаміку. Встановлено найбільші канали збуту побутової техніки в Україні. Серед них великі мережні оператори «Фокстрот. Техніка для дому», «Comfy» та «Технополіс», інтернет гіганти Rozetka.ua, Comfy, Eldorado та інтернет магазини з відвідуваністю від 100 тисяч до 2 мільйонів – elmir.ua, brain.com, aks.ua, telemart.ua itbox.ua. The article examines the peculiarities of the home appliances market in Ukraine and the world. The main trends of its development are defined. It has been established that the world market of household appliances is characterized by large-scale production, high rates of development of technical progress, growth of labor productivity, significant expenses for scientific and research work. The Ukrainian market of household appliances is considered, it is established that it is completely dependent on imported goods, and its characteristics are given. The change in demand for kitchen hoods in Ukraine during 2017-2018 is analyzed and its dynamics are given. The largest sales channels for household appliances in Ukraine have been established. Among them are the large network operators Foxtrot. Home appliances", "Comfy" and "Technopolis", Internet giants Rozetka.ua, Comfy, Eldorado and online stores with visits from 100 thousand to 2 million - elmir.ua, brain.com, aks.ua, telemart.ua itbox .ua.
Keywords: побутова техніка; світовий ринок; український ринок; імпорт; кухонні витяжки; household appliances; world market; Ukrainian market; import; kitchen hoods; кафедра економіки праці та менеджменту