Exploring the possibility of purification of water-alcohol solutions of different concentrations containing aldehydes and esters by mineral adsorbents - Marynchenko, Viktor; Marynchenko, Lolita; Hyvel, Mariana (My University, 2017)
Проведено порівняльний аналіз адсорбційного очищення водно-спиртових роз чинів різної концентрації клиноптилолітом та шунгітом на прикладі домішок етанолу ацетальдегіду та етилацетату. Експериментально встановлено оптимальні концентрації водно-спиртових розчинів та тривалості контакту водно-спиртових розчинів з адсорбентами для ефективної адсорбції альдегідів та естерів. Показано зв'язок концентрації водно-спиртових розчинів з коефіцієнтом ректифікації головних полярних домішок.
Keywords: адсорбція; клиноптилоліт; леткі домішки спирту; спирт етиловий; цеоліт; шунгіт; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства