Автоматизоване керування брагоректифікаційною установкою на основі інтелектуальних алгоритмів - Стеценко, Дмитро Олексійович (My University, 2017)
Дисертацію присвячено питанням підвищення ефективності брагоректифікаційної установки спиртового заводу шляхом використання інтелектуальних методів керування та автоматизованої системи прогнозування і підтримки прийняття рішень відділення брагоректифікації. На основі сучасних методів аналізу складних систем розроблені ефективні алгоритми обробки вхідної інформації, виявлення структурних перетворень системи, прогнозування кардинальних змін. Розроблено та проаналізовано багаторівневу структуру керування технологічним комплексом, відділенням БРУ спиртового заводу. Розроблено структуру автоматизованої системи керування «АСУТП БРУ» спиртового заводу з використанням інтелектуальних механізмів, генетичних алгоритмів. Розроблено алгоритмічне та програмне забезпечення системи керування відділенням брагоректифікації з підсистемою прогнозування та підтримки прийняття рішень. Thesis is devoted to improve the efficiency of the installation bragorektifikatsionnyh distillery through the use of intellectual control algorithms and automated system of forecasting and decision-support solutions bragorektifikatcii department. On the basis of modern methods of analysis of complex systems designed efficient algorithms for processing incoming information, to identify structural changes of the system, forecasting major changes. Develop and analyze complex multi-level process management structure, branch BRS distillery. The structure of the automated control system «PCS BRU» distillery using intellectual mechanisms, genetic algorithms, and others. Developed algorithms and software control system department bragorektifikatcii subsystem of forecasting and decision support.
Keywords: спиртове виробництво; брагоректифікація; прогнозування поведінки; інтелектуальний алгоритм; математична модель; динамічні системи; alcohol production; department for distillation; predict the behavior; intelligent algorithm; mathematical model; dynamical systems