Бендерська (Дущак), Ольга ВячеславівнаПшенічна, Ганна Андріївна2022-05-252022-05-252022Дущак, О. В. Перспективи використання листя шпинатудля створення натуральних харчових барвників / О. В. Дущак, Г. А. Пшенічна // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 88 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, квітень – травень 2022 р. – Київ : НУХТ, 2022. – Ч. 1. – С. 185https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/37498У роботі розглянуто створення хлорофілвмісного екстракту.Запропоновано використання листя шпинату. Цей вибір зумовлений тим, що шпинат є джерелом функціональних біологічно активних речовин і збагачені цією пігментною речовиною. The creation of chlorophyll-containing extract is considered in the work. The use of spinach leaves is offered. This choice is due to the fact that spinach is a source of functional biologically active substances and enriched with this pigment.харчові барвникихлорофілекстрактирослинна сировинахарчові продуктикафедра технології консервуванняfood dyeschlorophyllextractsvegetable raw materialsfood productsПерспективи використання листя шпинатудля створення натуральних харчових барвниківThesis