Краєвська, Світлана ПетрівнаСтеценко, Наталія Олександрівна2018-04-182018-04-182017Краєвська, С. П. Зміни жирнокислотного складу насіння льону при зберіганні і пророщуванні / С. П. Краєвська, Н. О. Стеценко // Харчова промисловість. – 2017.– № 21. – С. 46-52.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/27021У статті порівняно жирнокислотний склад до та після пророщування різних сортів насіння льону, а також проаналізовано зміни показників якості олії при зберіганні. Отримані результати свідчать про доцільність використання пророщенного насіння льону для створення функціональних продуктів харчування. The article compares fatty acid composition before and after germination of various types of flax seeds, as well as changes in the quality indices of oil during storage. The obtained results indicate the expediency of using germinated flaxseed seeds to create functional foods.uk-UKльонтокоферолипророщуванняленпроращиваниеflaxtocopherolsgerminationкафедра технології оздоровчих продуктівЗміни жирнокислотного складу насіння льону при зберіганні і пророщуванніArticle