Зміни жирнокислотного складу насіння льону при зберіганні і пророщуванні - Краєвська, Світлана Петрівна; Стеценко, Наталія Олександрівна (My University, 2017)
У статті порівняно жирнокислотний склад до та після пророщування різних сортів насіння льону, а також проаналізовано зміни показників якості олії при зберіганні. Отримані результати свідчать про доцільність використання пророщенного насіння льону для створення функціональних продуктів харчування. The article compares fatty acid composition before and after germination of various types of flax seeds, as well as changes in the quality indices of oil during storage. The obtained results indicate the expediency of using germinated flaxseed seeds to create functional foods.
Keywords: льон; токофероли; пророщування; лен; проращивание; flax; tocopherols; germination; кафедра технології оздоровчих продуктів