Застосування осмотичного зневоднення в технології сушіння гарбуза - Штим, Катерина Андріївна; Назарчук, Марія Олександрівна; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна (My University, 2016)
Важливу роль у харчуванні людини відіграють овочі. Їхня користь зумовлена хімічним складом, енергетичною і біологічною цінністю, фізіологічною та лікувально-профілактичною дією. Останнім часом об'єктом постійної уваги дослідників є процес осмотичної обробки овочів як зручного способу зниження витрат на процес зневоднення. Vegetables play an important role in human nutrition. Their benefits are due to the chemical composition, energy and biological value, physiological and therapeutic and prophylactic action. Recently, the object of constant attention of researchers is the process of osmotic treatment of vegetables as a convenient way to reduce the cost of the dehydration process.
Keywords: гарбуз; осмотичне зневоднення; технологія; osmotic dehydration; pumpkin; technology; кафедра технології консервування