Штим, Катерина АндріївнаНазарчук, Марія ОлександрівнаБендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна2020-05-202020-05-202016Штим, К. А. Застосування осмотичного зневоднення в технології сушіння гарбуза/ К. А. Штим, М. О. Назарчук, О. В. Бендерська // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 82 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 13-14 квітня 2016 р. – Київ : НУХТ, 2016. - Ч. 1. - С. 276.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31090Важливу роль у харчуванні людини відіграють овочі. Їхня користь зумовлена хімічним складом, енергетичною і біологічною цінністю, фізіологічною та лікувально-профілактичною дією. Останнім часом об'єктом постійної уваги дослідників є процес осмотичної обробки овочів як зручного способу зниження витрат на процес зневоднення. Vegetables play an important role in human nutrition. Their benefits are due to the chemical composition, energy and biological value, physiological and therapeutic and prophylactic action. Recently, the object of constant attention of researchers is the process of osmotic treatment of vegetables as a convenient way to reduce the cost of the dehydration process.гарбузосмотичне зневодненнятехнологіяosmotic dehydrationpumpkintechnologyкафедра технології консервуванняЗастосування осмотичного зневоднення в технології сушіння гарбузаThesis