Інвестиційний потенціал та особливості використання орендованих земель у аграрному секторі економіки - Данкевич, Андрій Євгенович (My University, 2015)
Поглиблено теоретико-методологічні засади ринкової трансформації земельних відносин та ефективного й екологобезпечного використання сільськогосподарських угідь; набули подальшого розвитку теоретико-методологічні засади формування й функціонування ринкового обігу сільськогосподарських земель та наукові підходи до формування його інфраструктури; розроблено організаційну модель застави права оренди земельних ділянок та методологічні підходи щодо його переходу до третіх осіб, у разі неплатоспроможності позичальника; обґрунтовано пропозиції щодо удосконалення механізму управління землями державної та комунальної власності в контексті посилення інституційної спроможності територіальних громад; розроблено проект методики нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення на новій інформаційній основі; обґрунтовано організаційно-економічні засади регулювання екологізації сільськогосподарського землекористування в контексті євроінтеграції та напрями інноваційного розвитку зрошуваного землеробства

The theoretical and methodological principles of the market transformation of land relations and the efficient and ecologically safe use of agricultural land were deepened; the theoretical and methodological foundations of the formation and functioning of the market circulation of agricultural land and scientific approaches to the formation of its infrastructure have gained further development; the organizational model of the pledge of the right to lease land plots and methodological approaches regarding its transfer to third parties have been developed, in case of insolvency of the borrower; proposals for improving the mechanism of state and communal land management in the context of strengthening the institutional capacity of territorial communities are justified; a project of the methodology of normative monetary valuation of agricultural land was developed on a new informational basis; the organizational and economic principles of regulating the greening of agricultural land use in the context of European integration and the directions of innovative development of irrigated agriculture are substantiated
Keywords: земельні відносини; оцінка земель; оренда; ринковий обіг земель; інвестиції; конкурентоспроможність; капітал; інтеграція; менеджмент; диверсифікація; агропромисловий комплекс; аграрна економіка; land relations; capital; land valuation; rent; market circulation of land; investment; competitiveness; integration; management; diversification; agro-industrial complex; agrarian economy; кафедра економіки і права