Гніцевич, Вікторія АльбертівнаЮдіна, Тетяна ІллівнаДейниченко, Людмила Григорівна2017-10-052017-10-052016Гніцевич, В. А. Технологія та біологічна цінність молочно-білкових копреципітатів / В. А. Гніцевич, Т. І. Юдіна, Л. Г. Дейниченко // Товари і ринки. – К. : КНТЕУ. – 2016. – №2.– С. 148-157.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/25943Розглянуто традиційні та сучасні способи виробництва білкових концентратів, виділено їх переваги та недоліки. Запропоновано технологію виробництва молочно-білкових копреципітатів на основі білково-вуглеводної молочної сировини з використанням як коагулянтів пюре із ягід журавлини та калини. Досліджено хімічний склад і білкову складову копреципітатів і доведено їхню високу харчову та біологічну цінність. The traditional and modern methods of protein concentrates production are considered, their advantages and disadvantages are highlighted. The technology of of milk-protein co-precipitates production on the basis of protein-carbohydrate dairy raw materials with the use of cranberry and viburnum purees as coagulants is proposed. The chemical composition and protein component of the co-precipitates are investigated and their high nutritional and biological value were proved.дефіцит білкабілково-вуглеводна молочна сировинасколотинижуравлинакалинамолочно-білковий копреципітатбіологічна цінністьprotein deficiencyprotein-carbohydrate dairy raw materialsbuttermilkcranberryviburnummilk-protein co-precipitatebiological valueкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїТехнологія та біологічна цінність молочно-білкових копреципітатівArticle