Технологія та біологічна цінність молочно-білкових копреципітатів - Гніцевич, Вікторія Альбертівна; Юдіна, Тетяна Іллівна; Дейниченко, Людмила Григорівна (My University, 2016)
Розглянуто традиційні та сучасні способи виробництва білкових концентратів, виділено їх переваги та недоліки. Запропоновано технологію виробництва молочно-білкових копреципітатів на основі білково-вуглеводної молочної сировини з використанням як коагулянтів пюре із ягід журавлини та калини. Досліджено хімічний склад і білкову складову копреципітатів і доведено їхню високу харчову та біологічну цінність. The traditional and modern methods of protein concentrates production are considered, their advantages and disadvantages are highlighted. The technology of of milk-protein co-precipitates production on the basis of protein-carbohydrate dairy raw materials with the use of cranberry and viburnum purees as coagulants is proposed. The chemical composition and protein component of the co-precipitates are investigated and their high nutritional and biological value were proved.
Keywords: дефіцит білка; білково-вуглеводна молочна сировина; сколотини; журавлина; калина; молочно-білковий копреципітат; біологічна цінність; protein deficiency; protein-carbohydrate dairy raw materials; buttermilk; cranberry; viburnum; milk-protein co-precipitate; biological value; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції