Кошова, Валентина МиколаївнаЛіннік, Марія Олексіївна2012-11-282012-11-282012Кошова, В. М. Нетрадиційна сировина для виробництва безалкогольних напоїв / В. М. Кошова, М. О. Ліннік // Материалы международной научно-практической конференции «Наука. Теория и практика», Познань, 29-31 жовтня 2012 р. – 2012. - Ч. 7. - С. 6 - 8.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/3901Досліджено способи отримання водного екстракту хельби та можливість його використання у якості складової безалкогольного напою. Встановлено, що екстракт хельби, отриманий способом 3-х хвилинного кип'ятіння, має найкращі органолептичні показники, а також оптимальну дозу внесення його при приготуванні нового напою.The research of helba extraction methods and clarificаton of potential usage of it as a beverage component. Found that helba water extract received during 3 minutes boiling is better suited for the production of new non-alcoholic beverage.otherбезалкогольний напійсировинахельбабіологічно активні речовиниекстрактрецептураNon-alcoholic beverageraw materialshelbabiologically active substancesextractcompoundingкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваНетрадиційна сировина для виробництва безалкогольних напоївArticle