Кавітаційна стійкість керамічних конструкційних матеріалів - Литвиненко, Олександр Анатолійович; Некоз, Олександр Іванович; Кавун, Віталій Петрович (My University, 2010)
У нафто-хімічній, хімічній, харчовій та переробній промисловостях надійність роботи технологічного обладнання визначається опором матеріалів спрацюванню в умовах кавітаційно-ерозійного та гідроабразивного зношування. Спрацювання деталей наведеного обладнання у більшості випадків відбувається в умовах дії мікроударного навантаження на поверхневі шари.; Додатково мікроударна дія потоку посилюється наявністю абразивних часток та хімічною активністю середовища.
Keywords: поверхневі шари; надійність обладнання; зношування деталей; food industry; surface layers; зношування матеріалів; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв