Топчій, Оксана АнатоліївнаКотляр, Євген Олександрович2017-06-262017-06-262015Топчій, О. А. Принципи купажування рослинних олій збалансованих за жирнокислотним складом / О. А. Топчій, Є. О. Котляр // Східно-європейський журнал передових технологій. – 2015. – № 1/6 (73). – С. 26-32.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/25677Актуальність статті зумовлена дослідженнями, пов’язаними з питаннями створення нових купажів рослинних олій. Наведено результати досліджень жирнокислотного складу та органолептичних характеристик створених купажів. Обгрунтовано основні напрямки отримання купажованих олій з оптимальним складом і співвідношенням ПНЖК груп ω-6 і ω-3. Здійснена попередня оцінка можливості змішування різних олій між собою з метою отримання купажованих олій з оптимальним ЖКС. Relevance of the research paper due related to the creation of new blends of vegetable oils. The results of the studies fatty acid composition and organoleptic characteristics of the blends created. Grounded main areas receiving kupazhovanyh oil with an optimal composition ratio PUFA group and ω-6 and ω-3. Carried preliminary assessment of the possibility of mixing different oils together in order to obtain optimal kupazhovanyh oils with FSW.технологіярослинні оліїкупажсумішірафіновані оліїнерафіновані оліїtechnologyvegetable oil blendmixrefined oilкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівПринципи купажування рослинних олій збалансованих за жирнокислотним складомArticle