Оптимізація системи електропостачання харчових виробництв - Шестеренко, Володимир Євгенович; Мащенко, Олег Анатолійович; Данько, Олексій Вікторович (My University, 2014)
Для живлення підприємств харчової промисловості використовують радіальну ЛЕП напругою 10.35 кВ, в містах їх підключають до магістральних кільцевих мереж. Електроприймачі на цих заводах відносяться до другої категорії надійності. Крім того, основне виробництво заводів займає невелику територію (за винятком насосних станцій). Вони мають високовольтну розподільчу мережу напругою 6 . 1 0 кВ. Потужність трансформаторів на таких заводах перевищує, як правило, 750 кВ •А, а тому на них обов'язково необхідно передбачити систему компенсації реактивної потужності. To supply the food industry using radial TL 10.35 kV voltage in the cities they are connected to the main ring networks. Electro these plants belong to the second category of reliability. In addition, the main production plant occupies a small area (except pumping stations). They have a high-voltage distribution network voltage 6. 0 1 kV. Power transformers for these plants than usually • A 750 kV, and so they must be provided compensation system reactive power.
Keywords: електропостачання; харчова промисловість; оптимізація системи; electricity; food industry; optimization system; кафедра електропостачання і енергоменеджменту