Застосування інтегрального числення в геоморфології - Листопад, Володимир Васильович; Шоха, Володимир Петрович; Гонська, Ольга Володимирівна (My University, 2020)
Геоморфоло́гія — наука про рельєф Землі, його походження, просторові, генетичні та історичні закономірності будови та розвитку. Обчислено об’єм вулкана гавайського типу, профіль якого можна апроксимувати експоненційною функцією. Geomorphology is the science of the Earth's relief, its origin, spatial, genetic and historical patterns of structure and development. The volume of a Hawaiian-type volcano whose profile can be approximated by an exponential function is calculated.
Keywords: інтегрування частинами; геоморфоло́гія; об’єм вулкана гавайського типу; integration by parts; geomorphology; volume of the Hawaiian volcano; кафедра вищої математики імені проф. Можара В. І.