Захисні механізми неспецифічного імунітету молозива - Пекло, Ганна; Лич (Ткаченко), Інна Валентинівна; Карпов, Олександр Вікторович (My University, 2014)
Коров'яче молозиво виключно унікальне за своїм складом. Поряд з вуглеводами, ліпідами, білками та вітамінами, воно містить комплекс так званих захисних факторів, до числа яких належать лактоферин, лактопероксидаза, лізоцими та каталітично активні антитіла - білки-абзими, які виявляють в досить великих кількостях саме в коров'ячому молозиві.
Keywords: імунітет; молозиво; захисні механізми; иммунитет; защитные механизмы; immune system; defense mechanisms; colostrum; кафедра біотехнології і мікробіології