Стеценко, Наталія ОлександрівнаСімахіна, Галина ОлександрівнаГойко, Ірина ЮріївнаКамінська (Халапсіна), Світлана Владиславівна2018-04-192018-04-192016Дослідження антиоксидантних властивостей антоціанів як необхідних компонентів харчових продуктів в екстремальних умовах життєдіяльності / Н. О. Стеценко, Г. О. Сімахіна, І. Ю. Гойко, С. В. Халапсіна // Наукові праці НУХТ. – 2016. – Т. 22, №4. – С. 167-174.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/27041У статті представлено результати комп'ютерного моделювання будови й антиоксидантних властивостей антоціанів пеларгонідину, ціанідину та дельфінідину. Досліджено електронну будову молекулярних структур, відповідних радикалів, хінонів і гідратованих сполук. Обгрунтовано й підтверджено більш високу антиоксидантну активність пеларгонідину порівняно з ціанідином і дельфінідином. The article presents the results of computer modeling of the structure and antioxidant properties of anthocyanins, pelargonidine, cyanidine and dolphinidine. The electronic structure of molecular structures, corresponding radicals, quinones and hydrated compounds was investigated. The higher antioxidant activity of pelargonidine was substantiated and confirmed, as compared with cyanidin and dolphinidine.uk-UKантоціаниантиоксидантна активністькомп’ютерна хіміямоделюванняелектронна будоваanthocyaninsantioxidant activitycomputer chemistrysimulationelectronic structureкафедра технології оздоровчих продуктівДослідження антиоксидантних властивостей антоціанів як необхідних компонентів харчових продуктів в екстремальних умовах життєдіяльностіArticle