Спосіб виробництва піролізованої тріски (Деклараційний патент на корисну модель № 102045) - Кузьмін, Олег Володимирович; Мирончук, Валерій Григорович; Топольник, Віра Григорівна; Шендрік, Тетяна Георгіївна; Тамаркіна, Юлія Володимирівна (My University, 2015)
Спосіб виробництва піролізованої тріски, що включає подрібнення деревної сировини та її сушіння. В якому як сировину використовують піролізовані деревні відходи - продукти 3 мм при початковій вологості 8-12 %, яку12переробки дубової тріски з розміром фракцій 6 додатково зволожують питною водою до 35-65 %, піролізують при температурі 300-500 °С протягом 0,5-48,0 год. та отримують піролізат з коефіцієнтом виходу 30-40 %, а також рідкі і газоподібні речовини при генеруванні повітряно-димової суміші для копчення та обсмажування з димом харчових продуктів - 60-70 %, далі проводять послідовну обробку піролізату водними розчинами з рівнем рН 2,0-3,0, 9,5-11,0, 6,5-7,5, протягом 5-10 хв. кожну, при цьому сушіння проводять впродовж 2-3 тижнів на відкритому повітрі при подальшому досушуванні з температурою 100-110 °С до повітряно-сухого стану з вологістю піролізату 4-8 %, а фракціонування піролізованої тріски проводять з відбором робочої фракції на ситі з отворами діаметром 5 мм. Pirolizovanoyi method of manufacturing chips, including chopping wood raw materials and drying. Which is used as a raw material pirolizovani wood waste - products of 3 mm at an initial moisture content 8-12% yaku12pererobky oak chips the size fractions moisturize 6 additional drinking water to 35-65% pirolizuyut at 300-500 ° C for 0,5-48,0 hours. and get pirolizat output by a factor of 30-40%, and liquid and gaseous substances generated in the air-smoke mixture to roasting and smoking food with smoke - 60-70%, spend more consistent processing pirolizatu aqueous solutions of pH 2.0 -3.0, 9,5-11,0, 6.5-7.5, 5-10 minutes. each, with drying is carried out for 2-3 weeks in the open air during the subsequent final drying temperature of 100-110 ° C to air-dry state with moisture pirolizatu 4-8% and fractionation pirolizovanoyi cod conduct the selection faction working on a sieve with holes 5 mm in diameter.
Keywords: піроліз; pyrolysis; відходи; wastes; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування