Дослідження впливу поліолів та крохмальних паток на якісні характеристики морозива вершкового та ароматичного - Басс, Оксана Олександрівна; Поліщук, Галина Євгеніївна (My University, 2018)
Заміна цукру на композицію паток з поліолами у достатній мірі забезпечує структурування сумішей морозива. Використання виключно поліолів не надає морозиву необхідного ступеню солодкості та знижує опір таненню. Тому для утворення характерної для м’якого морозива структури доцільно застосовувати суміш паток низько- та високооцукрених у композиціях з поліолами. Replenishment of sugar on the composition of polyethylene bags in sufficient measure ensures the structuring of ice cream mixtures. Use of polyols alone is not gives the ice cream the required sweetness and reduces dandruff resistance. So for the formation of a characteristic for a soft ice cream structure is advisable to apply a mixture of low- and high-soluble patches in polyoleus compositions.
Keywords: морозиво; ice crem; крохмальні патоки; starchy molasses; поліоли; polyols; якісні показники; qualitative indicators; кафедра технології молока і молочних продуктів