Шуляк, Сергій ОлексійовичГудзенко, М. М.2014-11-132014-11-132014Шуляк, С. О. Оцінка енергомісткості технологічного процесу виробництва ріпакової олії / С. О. Шуляк, М. М. Гудзенко // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 441.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/18261Основним паливно-енергетичним ресурсом технологічного обладнання сільськогосподарських переробних виробництв залишається електроенергія. Для досягнення конкурентоспроможності продукції малих олійних цехів сільськогосподарським виробникам необхідно раціонально комплектувати технологічні лінії менш енергомістким і якісним обладнанням, пристосованим для використання відходів на енергетичні потреби. Нагальною є задача визначення енергомісткості цього обладнання в умовах виробництва. The primary fuel and energy resources technology equipment agricultural processing industries is electricity. for achieve product competitiveness of small oil plants farmers need to efficiently complete less energy intensive production lines and quality equipment adapted for use of waste for energy needs. There is an urgent task definition energy consumption of this equipment in a production environment.otherтехнологічний процесріпакова оліяенергомісткістьprocessrapeseed oilpower consumptionОцінка енергомісткості технологічного процесу виробництва ріпакової оліїOther