Система розселення в структурі туристичної сфери регіону - Сологуб, Юрій Іванович; Безпала, Ольга Василівна (My University, 2024)
Формування та розвиток розселенських мереж різних таксономічних рівнів досить тривалий та багатоаспектний процес зі значним набором як внутрішніх так і зовнішніх чинників впливу. Здійснення адміністративно-територіальної реформи вплинуло на розвиток окремих міських розселенських систем шляхом зміни статусів населених пунктів території. Ці обставини зумовлюють важливість аналізу систем розселення суспільно-географічних районів як основи формування споживчої ланки туристичного ринку.

The formation and development of settlement networks of different taxonomic levels is a rather long and multifaceted process with a significant set of both internal and external influencing factors. The implementation of the administrative and territorial reform affected the development of individual urban resettlement systems by changing the status of settlements in the territory. These circumstances determine the importance of analyzing the settlement systems of socio-geographic areas as the basis for the formation of the consumer segment of the tourist market.
Keywords: кафедра туристичного та готельного бізнесу; розселення; туристична сфера; регіон; resettlement; tourism sector; region