Сучасний асортимент олеорезинів та екстрактів спецій для харчових продуктів - Хоменко, Юлія Олександрівна; Полумбрик (Іванова), Манєфа Миколаївна; Пасічний, Василь Миколайович (My University, 2014)
Важливою складовою частиною м'ясних виробів є спеції та прянощі (чорний, білий та духмяний перець, кардамон, мускатний горіх, коріандр, кмин, перець червоний, імбир, кориця, гвоздика, паприка, лавровий лист та інш.). Спеції — продукти виключно рослинного походження, яким властивий специфічний стійкий аромат різного ступеня пекучості та присмаку. Як правило, спеції не використовуються у вигляді сумішей спецій в певних пропорціях. Саме використання спецій в різноманітних поєднаннях дозволяє створити всю існуючу гамму смаків м'ясних виробів, а також виробляти продукти, що мають профілактичне та оздоровче призначення.
Keywords: прянощі; спеції; м'ясні вироби; flavors; spices; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів