Дослідження застосування флавоноїду кверцетину при лікуванні короновірусних захворювань - Сташенко, Софія Григорівна; Попова, Інна Вадимівна (My University, 2021)
Оскільки кверцетин може інгібувати ферменти коронавірусу, які є важливими для реплікації вірусу та зараження, він надає можливість для розроблення противірусних методів терапії для інгібування вірусних протеаз. Таким чином можна теоретично припустити, що він може бути терапевтичним інструментом для лікування COVID-19, як окремо, так і в поєднанні з іншими або противірусними препаратами

Because quercetin can inhibit coronavirus enzymes that are essential for viral replication and infection, it provides an opportunity for the development of antiviral therapies to inhibit viral proteases. Thus, it can be theoretically suggested that it may be a therapeutic tool for the treatment of COVID-19, either alone or in combination with other or antiviral drugs
Keywords: кверцетин; флавоноїди; коронавірусна інфекція; quercetin; flavonoids; coronavirus infection; кафедра харчової хімії