Характеристика вторинних сировинних ресурсів бурякоцукрового виробництва з позицій здорового харчування - Сімахіна, Галина Олександрівна (My University, 2014)
На основі аналізу літературних даних та власних теоретичних і експериментальних досліджень обґрунтовано доцільність використання вторинних сировинних ресурсів бурякоцукрового виробництва – жому та меляси для створення нових харчових продуктів та біологічно активних добавок до їжі оздоровчого призначення. The expedience of using the secondary raw resources of sugar beet procession (oilcakes and molasses) to create the new foodstuffs and biologically active supplements to food was proved on the base of analysis of literary data and results of our own theoretical and experimental researches.
Keywords: кафедра технології оздоровчих продуктів; бурякоцукрове виробництво; жом буряковий; меляса; здорове харчування; цукровий буряк; sugar beet; oilcakes; molasses; healthy foodstuffs