Кавітаційний реактор (Патент на корисну модель № 1035) - Козюк, Олег В'ячеславович; Боєв, Володимир Федорович; Березін, Віктор Васильович; Литвиненко, Олександр Анатолійович (My University, 1993)
Винахід належить до очистки стічних вод методом озонування й може бути використаним при окисленні важкорозчинних компонентів у воді, а також у різноманітних технологічних процесах у хімічній, нафтохімічній та інших галузях промисловості. Кавітаційний реактор містить проточну камеру з встановленим у ній кавітуючим елементом з патрубком підводу газу та дифузор. An invention relates to wastewater purification by ozonation method and can be used in oxidation of hardly soluble components in water, and also in various technological processes in chemical, petrochemical and other branches of industry. The cavitation reactor contains flow chamber with fixed in it cavitation element with nozzle for gas supply and diffuser.
Keywords: кавітаційний реактор; cavitation reactor; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв