Грищенко, Анна Миколаївна2022-05-232022-05-232021Грищенко А. Харчові добавки в технології безглютенового хліба / А. Грищенко // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті Євроінтеграції : програма та тези матеріалів IX Міжнародної науково-технічної конференції, 09-10 листопада 2021р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2021. – С. 78https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/37475Наведено перелік різних харчових добавок, які використовують в технології безглютенового хліба та їх роль у формуванні структури тіста та готових виробів. Проаналізовано можливі варіанти сумісного використання харчових добавок структуроутворювальної дії та розпушувачів в комплексі з емульгаторами з метою забезпечення оптимальних органолептичних показників я кості виробів. A list of various food additives that are used in the technology of gluten-free bread and their role in the formation of the structure of dough and finished products is given. Possible options for the use of food additives with structure-forming action and baking powder in combination with emulsifiers are analyzed in order to ensure optimal organoleptic indicators of the quality of products.otherбезглютеновий хлібцеліакіяхарчові добавкикамедірозпушувачіgluten-free breadceliac diseasefood additivesgumbaking powderкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівХарчові добавки в технології безглютенового хлібаThesis