Федоренко (Миколів), Тетяна ІванівнаСімахіна, Галина ОлександрівнаКорихалова, Олена Михайлівна2013-01-302013-01-302009Миколів, Т. І. Підвищення біодоступності нутрієнтів зерна шляхом механоактивування / Т. І. Миколів, Г. О. Сімахіна, О. М. Корихалова // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства та торгівлі : зб. наук. пр. – 2009. – Вип. 2(10). – С. 431–435.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/5864Визначено, що всі позитивні зміни, які відбуваються у зерні під час його збагачення мікроелементами, заморожування, сублімації та механоактивування сприяють переходу значної кількості білків з важкорозчинного у легкорозчинний стан, і свідчать про складні конформаційні та деструктивні перетворення біополімерів рослинної сировини в ході цих процесів. Determined that all positive changes that occur in the grain during its enrichment of trace elements, freezing, sublimation and mehanoactivation facilitate the transition a large number of soluble proteins in the soluble state, and show complex conformational conversion of biopolymers and destructive plant material during these processes.otherбіологічно активні речовинибіодоступністьмеханоактивуваннядиспергуванняbiologically active substancesbioavailabilitymehanoactivationdispersingкафедра технології оздоровчих продуктівПідвищення біодоступності нутрієнтів зерна шляхом механоактивуванняArticle