Чепелюк, Олександр МиколайовичУдодов, Сергій ОлександровичТаран, Віталій Михайлович2013-04-022013-04-022008Чепелюк, О. М. Прояснення пивного сусла в комбінованому сусловарильному апараті / О. М. Чепелюк, В. М. Таран, С. О. Удодов // Харчова і переробна промисловість. - 2008. - № 6. - С. 23-25.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7180Для отримання високоякісного пива важливе значення має прояснення охмеленого сусла, видалення з нього осаду. Чимало дослідників стверджують про його шкідливість для процесу бродіння (пригнічує життєдіяльність дріжджів), погіршення стійкості пива під час пастеризації та зберігання, забруднення поверхні охолодження в бродильних апаратах. За смаковими властивостями пиво без осаду має більш м'який і приємний смак, оскільки з осадом виводиться до 20% найбільш грубої гіркоти хмелю. To receive quality beer is essential to clarify hopped wort removal from it of sediment. Many researchers claim about its harm to fermentation (suppressed vital yeast), deterioration of stability of beer during pasteurization and storage, pollution of surface cooling in the fermentation apparatus. For flavor properties beer no sediment has a mild and pleasant flavor, as with sediment output to 20% of the most brutal bitter hops.otherсусловарильний апаратвиробництво пиваmash brewing machinebeer productionкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвПрояснення пивного сусла в комбінованому сусловарильному апаратіArticle