Стеценко, Наталія ОлександрівнаКраєвська, Світлана Петрівна2020-10-202020-10-202020Стеценко, Н. О. Порівняльна характеристика властивостей насіння льону різних сортів, призначених для виробництва снеків / Н. О. Стеценко, С. П. Краєвська // SWorld Journal. – 2020. – Issue № 4. – Part 1. – Р. 30–35.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/32047В роботі проведено дослідження органолептичних та фізико-хімічних властивостей насіння льону різних сортів з метою оптимального вибору сировини для створення снеків оздоровчого призначення. Показано, що снекова продукція має стабільний попит на ринку. Створення продукту із натуральної сировини, яка має високу харчову і біологічну цінність, дозволить забезпечити функціональні властивості лляних чіпсів. Запропоновано технологію чіпсів з насіння льону, в якій використані такі технологічні параметри, що забезпечують високий рівень збереження біологічно активних речовин сировини. The work conducted a study of the organoleptic and physico-chemical properties of flax seeds of different varieties with the aim of the optimal choice of raw materials for the production of health snacks. It is shown that snack products are in stable demand in the market. Creating a product from natural raw materials, which has high nutritional and biological value, will ensure the functional properties of flax chips. The technology of flax seed chips is proposed, in which technological parameters are used that provide a high level of preservation of biologically active substances of the raw material.otherнасіння льонуснексортфізико-хімічні властивостітехнологіяфункціональний харчовий продуктflax seedssnackvarietyphysicochemical propertiestechnologyfunctional foodкафедра технології оздоровчих продуктівПорівняльна характеристика властивостей насіння льону різних сортів, призначених для виробництва снеківArticle