Peculiarities of translating economic terms from English into Ukrainian - Bebko, Svitlana (My University, 2019)
Метою статті є дослідження теоретичних підходів до поняття терміну та його функцій. Розглянуто основні способи перекладу економічних термінів, а саме описовий переклад, калькування, транскрипція. Аналіз базується на Великому англо-українському бізнес-словнику Н. Кравченка. Метою дослідження є встановлення основних шляхів перекладу економічних термінів. The article aims to research the theoretical approaches to the notion of a term and its functions. There has been considered the main ways of translating economic terms, namely descriptive translation, calque translation, transcription. The analysis is based on the Great English-Ukrainian Business Dictionary by N.Kravchenko. The objective of the research is to establish the main ways of translating economic terms.
Keywords: економічний термін; техніка перекладу; лексичний еквівалент; описовий переклад; калькування; транскрипція; нееквівалентність; economic term; translation technique; lexical equivalent; descriptive translation; calque translation; transcription; non-equivalence; кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації