Дослідження ефективності попередньої обробки сировини перед віброекстрагуванням - Свинтак, Валерія Олегівна; Запорожець, Юлія Владиславівна; Мельник (Ткачук), Наталія Андріївна (My University, 2020)
Досліджено попередню обробку сировини електро-іскровими розрядами з подальшим екстрагуванням водою у безперервнодіючому віброекстракторі та встановлено, що даний спосіб дає можливість скоротити час екстрагування при незмінних якісних показниках екстракту. Процес екстрагування відноситься до масообмінних процесів і протікає за рахунок дифузії із зони з високою концентрацією в зону з низькою концентрацією до досягнення стану, коли швидкості переходу цільової речовини з рослинної сировини в екстрагент і навпаки є рівними

The preliminary treatment of raw materials with electric spark discharges followed by extraction with water in a continuous vibrating extractor was studied and it was established that this method makes it possible to reduce the extraction time with unchanged quality indicators of the extract. The extraction process refers to mass exchange processes and proceeds due to diffusion from a zone with a high concentration to a zone with a low concentration until the state is reached, when the rates of transition of the target substance from the plant raw material to the extractant and vice versa are equal
Keywords: ефективність; попередня обробка; віброекстрагування; efficiency; pretreatment; vibratory extraction; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв