Проценко, Лідія ВасилівнаВенгер, Олександр ОлександровичЛітвинчук (Воронцова), Світлана ІванівнаЛяшенко, Микола Іванович2016-06-102016-06-102006Особливості використання СО2-екстракту хмелю в технології високостійкого пива / Л .В. Проценко, О. О. Венгер, С. І. Воронцова та ін. // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : 72-а наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів, 17-18 квітня 2006 р. – К. : НУХТ, 2006. – Ч. 2. – С. 16.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/23521Для подовження терміну реалізації товарної продукції, що є актуальною проблемою пивоваріння, пиво повинно мати високу не тільки біологічну, але і колоїдну стійкість. Основними причинами небіологічних колоїдних помутнінь можуть бути поліпептиди, поліфеноли, іони металів і полісахариди сусла. To extend the sale of commodity products, which is the actual problem brewing, beer should be high not only biological but also colloidal stability. The main reasons for non-biological colloidal turbidity can be polypeptides polyphenols and polysaccharides metal ions wort.uk-UKкафедра фізикиСО2-екстрактхмільпивополіфенолиCO2 эkstrakthopsbeerpolyphenolsОсобливості використання СО2-екстракту хмелю в технології високостійкого пиваThesis