Особливості використання СО2-екстракту хмелю в технології високостійкого пива - Проценко, Лідія Василівна; Венгер, Олександр Олександрович; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Ляшенко, Микола Іванович (My University, 2006)
Для подовження терміну реалізації товарної продукції, що є актуальною проблемою пивоваріння, пиво повинно мати високу не тільки біологічну, але і колоїдну стійкість. Основними причинами небіологічних колоїдних помутнінь можуть бути поліпептиди, поліфеноли, іони металів і полісахариди сусла. To extend the sale of commodity products, which is the actual problem brewing, beer should be high not only biological but also colloidal stability. The main reasons for non-biological colloidal turbidity can be polypeptides polyphenols and polysaccharides metal ions wort.
Keywords: кафедра фізики та професійної безпеки; СО2-екстракт; хміль; пиво; поліфеноли; CO2 эkstrakt; hops; beer; polyphenols