Фостюк, О. О.2014-10-212014-10-212014Фостюк, О. О. «Енеїда» І. Котляревського: повернення забутих кулінарних знань (до 245-річного ювілею поета) / О. О. Фостюк // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : Міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 27.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/17513Українська кухня - це цілий пласт нашої культури. Вона поширилася далеко за межами України, а деякі її страви, наприклад борщі й вареники, ввійшли до меню світової кулінарії. Пізніше формування національної кухні (що пояснюється тривалістю й складністю процесу утворення української держави) зумовило цілий ряд її особливостей, головною з яких є регіональність. Саме тому популярні в Україні страви мають безліч різновидів.uk-UKЕнеїдакулінаріяукраїнська кухняукраинская кухняЭнеидакулинарияukrainian cuisinecookingAeneid«Енеїда» І. Котляревського: повернення забутих кулінарних знань (до 245-річного ювілею поета)Thesis