Махинько, Валерій МиколайовичМахинько, Людмила ВасилівнаМась, П. В.2012-12-242012-12-242012Махинько, В. М. Вплив плодово-ягідних цукровмісних сиропів на процес бродіння пшеничного тіста / В. М. Махинько, Л. В. Махинько, П. В. Мась // Uкrаіnіаn fооd jоurnаl. - 2012. - № 3. - С. 23-26.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/4846Вивчено вплив наявних на ринку України плодово-ягідних сиропів (вишні, полуниці, малини, чорної смородини та шипшини) на процес бродіння пшеничного високорецептурного тіста. Встановлено, що додавання 10-16 % сиропів до маси борошна забезпечує високу якість виробів і скорочує процес бродіння на 0,5-1 годину. We investigated the influence of fruit-and-berry syrups (cherry, strawberry, raspberry, black currant and dog rose) that are available on the Ukrainian market on the process of highprescribed wheat dough fermentation. It is established that the addition of 10-16 % of syrups to the mass of the flour is ensure products high quality and reduce the process of fermentation by 0,5-1 hour.uk-UKхліббродінняплодово-ягідні сиропиbreadfermentationfruit and berry syrupкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівВплив плодово-ягідних цукровмісних сиропів на процес бродіння пшеничного тістаArticle