Особливості формування комунікативних навичок студентів ЗВО під час занять з іноземної мови в умовах дистанційного навчання - Малик, Юліана Ігорівна; Никитенко, Ольга Василівна (My University, 2021)
Сьогодні новітні інформаційні технології впроваджуються ледь не в усі сфери діяльності людини. За допомогою інформаційних технологій можна здійснювати професійну діяльність, спілкуватися, розважатися, реалізовувати творчі потреби, а також навчатися. У сучасному українському педагогічному товаристві ведуться різноманітні дискусії і серед багатьох актуальних тем центральне місце посідає проблема дистанційного навчання і використання освітніх онлайн технологій в навчальному процесі. Сьогодні для ЗВО організація навчального процесу у дистанційній формі стала такою ж необхідністю, як і оновлення та застосування ефективних методів навчання.

Today, the latest information technologies are implemented in almost all spheres of human activity. With the help of information technologies, it is possible to carry out professional activities, communicate, have fun, realize creative needs, as well as study. Various discussions are held in the modern Ukrainian pedagogical society, and among many pressing topics, the problem of distance learning and the use of educational online technologies in the educational process occupies a central place. For higher education institutions the organization of the educational process in a distance form has become as necessary as the updating and application of effective teaching methods.
Keywords: кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації; інформаційні технології; дистанційне навчання; вивчення іноземної мови; комунікативні навички; information technologies; distance learning; foreign language learning; communication skills