Паливода, Світлана ДмитрівнаГолікова, Тетяна ПетрівнаЮрчак, Віра Гаврилівна2012-11-042012-11-042008Паливода, С. Д. Дослідження властивостей камедей при підготовці їх до виробництва макаронних виробів / С. Д. Паливода, Т. П. Голікова, В. Г. Юрчак // Вісник Харківського державного технічного університету сільського господарства ім. П. Василенка. — 2008. — Вип. 74. - С. 219-224.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/3444У роботі встановлена можливість використання камедей рослинного походження для поліпшення якості макаронних виробів. Визначені в’язкості розчинів камеді рожкового дерева, дерева тара і камеді гуара при підготовці до виробництва. Встановлені закономірності їх зміни залежно від температури при витримці протягом 8 годин. The possibility of using the gums of herbal origin for improving of macaroni quality has been installed in the work. The viscosity of solutions of tara gum, locust bean gum and guar gum were determined in preparing for producing. Changes of viscosity depending on temperature during 8 hours of storage have been installed.uk-UKкамеді рослинного походженняgums of herbal originв’язкість розчинівviscosity of solutionsкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівкафедра готельно-ресторанної справиДослідження властивостей камедей при підготовці їх до виробництва макаронних виробівArticle