Обгрунтування вибору виду дріжджів для ферментації сироваткових напоїв - Грек, Олена Вікторівна; Красуля, Олена Олександрівна (My University, 2012)
Додаванням ККС інтенсифікує процес зброджування квасного сусла на основі молочної сироватки хлібопекарськими дріжджами, в наслідок чого, підвищується ступінь накопичення диоксиду вуглецю, що свідчить про високу продуктивність хлібопекарських дріжджів та можливість використання в технології ферментованих сироваткових напоїв по типу квасу. The addition of CCS intensifies the process of kvass wort fermentation from whey baking yeast, in consequence of which, increases the degree of accumulation of carbon dioxide, indicating a high efficiency of baking yeast and the use of technology in fermented whey drinks by type leaven
Keywords: сироватковий напій; whey drink; ферментація; fermentation; дріжджі; yeast; кафедра технології молока і молочних продуктів