Нєміріч, Олександра ВолодимирівнаУстименко, Ігор МиколайовичГавриш, Андрій ВолодимировичКучинський, Вячеслав Валерійович2022-02-102022-02-102022Теоретичне та практичне обґрунтування рецептурного складу морозива з використанням карагенану та заміною вершків і молока на молочний білок / О. В. Нєміріч, І. М. Устименко, А. В. Гавриш, В. В. Кучинський // Science Online : International Electronic Scientific Journal. – 2022. – № 1.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/37072У статті розглянуто питання удосконаленої холодної солодкої страви з використанням інноваційної продукції у виді згущувачів, створення напівфабрикату з додаванням карагенану. Використання даного напівфабрикату дозволяє покращити органолептичні показники, покращену засвоєність організмом, збагаченням поживними речовинами страву такими, як вітамінами, забезпечує стійкість пін та тривалість зберігання збільшується. Утворена модельна система, що являє собою суміш харчової емульсії, гідро колоїдів пінно-емульсійного типу, що дозволяє розширити асортимент кулінарної продукції.харчова емульсіямолочний білокполіфункціональний напівфабрикатморозивопінаfood emulsionice-creammilk proteinfoammultifunctional semi-finished productкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїТеоретичне та практичне обґрунтування рецептурного складу морозива з використанням карагенану та заміною вершків і молока на молочний білок