Власенко, Ірина ГеоргіївнаСемко, Тетяна ВасилівнаПоліщук, Галина ЄвгеніївнаБорова, Марина Павлівна2021-09-062021-09-062020Сучасний стан і перспективи розвитку ринку органічної продукції в Україні та світі / І. Г. Власенко, Т. В. Семко, Г. Є. Поліщук, М. П. Борова // Харчова промисловість. – 2020. – № 27. – С. 37–46.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/35040Метою наукового дослідження є аналіз сучасного стану та визначення напрямків розвитку виробництва органічної продукції в Україні та світі. У статті описано історію виникнення вітчизняної галузі органічної продукції, її становлення та особливості адаптації до вимог світового ринку. Окреслено основні завдання галузі як цілісної cистеми господарювання та виробництва продовольчої сировини і харчових продуктів. Доведено актуальність dиробництва органічної продукції у багатьох країнах світу та Україні, яка має всі передумови увійти до числа лідерів з органічного виробництва. Наведено досягнення органічного виробництва в Україні за останні роки та доведено його значний потенціал у цій сфері економічної діяльності. Доведено, що реалізація рекомендованих заходів з виробництва органічної продукції розвиватиме ринок органічної продукції, підвищуватиме його експортну привабливість, матиме соціальну значимість і задовольнятиме потребу у здоровому харчуванні вітчизняних споживачівotherздорове харчуванняаграрний секторхарчова промисловістьорганічне виробництвокафедра технології молока і молочних продуктівhealthy foodagricultural sectororganic productionСучасний стан і перспективи розвитку ринку органічної продукції в Україні та світіArticle